Samsung Q80T QLED TV recension

Samsung Q80T QLED TV må vara företagets näst bästa 4K-TV, men den ser överlägsen ut. Med undantag för portmatrisen på enheten ser Q80T lika premium ut som toppmodellen Samsung Q90T tack vare en full array-bakgrundsbelysning, lokal dimning, Object Tracking Sound och en Quantum-processor som intelligent uppskalar innehåll med låg upplösning.

Ännu bättre, Q80T kostar några hundra dollar mindre än Q90T och finns i en 85-tums modell, vilket gör den till en av de bästa Samsung-TV-apparaterna för att tillfredsställa din storskärmsaptit. Och medan vår övergripande ranking av de bästa TV-apparaterna domineras av OLED-apparater, förklarar denna Samsung Q80T QLED TV-recension varför den är en värdig mästare av Quantum Dot-skärmteknik. Vågar jag påstå att QLED-panelens svarta färger är lika djupa som OLED?

Vi testade 55-tumsmodellen av Samsung Q80T QLED TV, som kostar 1299 USD och är tillgänglig i skrivande stund. Smart-TV:n finns tillgänglig i ytterligare fyra storlekar, från 50 tum upp till 85 tum.

50-tumsmodellen kostar $ 1099, medan 65-tumsmodellen kostar $ 1799. Om du bestämmer dig för att du behöver en uppsättning större än 65 tum baserat på vår guide “Vilken storlek TV ska du köpa?”, Måste du skjuta ut 2 799 $ för 75-tums modellen eller 3 999 $ för 85-tums modellen. Naturligtvis bör du alltid kontrollera de bästa TV-erbjudandena för rabatter innan du köper. Eftersom Samsung har meddelat en nyare serie TV-apparater kan du hitta betydande besparingar på Q80T.

Bortsett från skärmstorleken finns det inte många skillnader mellan dessa uppsättningar. 50-tumsmodellen har 40W högtalare, medan alla större modeller har 60W högtalare. Bortsett från ljudprestandan kan kunderna förvänta sig liknande prestanda i 50-, 65-, 75- och 85-tumsmodellerna jämfört med vårt 55-tums testexemplar. Alla fem storlekar har samma skärmteknik, antal HDMI-portar och processor.

Samsung Q80T QLED TV-recension: Design
Om du inte anser att ett enda, centralt stativ är revolutionerande, finns det inte mycket som sticker ut om Samsung Q80T QLED TV när det gäller design. Precis som många av företagets tidigare QLED-TV-apparater har Q80T mörk silverfärgad metall, raka kanter och skarpa hörn.

Samsung Q80T QLED TV-recension: Dom
Samsung verkar ha hittat sitt spår i QLED. Tidigare kunde företagets teknik inte hålla jämna steg med LG och Sony OLEDs, men det är inte längre fallet. Faktum är att efter att ha avslutat denna Samsung Q80T QLED 4K TV-recension kunde jag göra ett argument för att köpa en QLED istället för vår övergripande favorit-TV just nu, LG CX OLED från LG. Den har LG: s uppsättning slag i testad ljusstyrka och kommer in cirka $ 200 till $ 300 mindre för 55-tums modellen, beroende på aktuell försäljning.

Men är Samsung Q80T QLED 4K TV från Samsung Q80T den rätta att köpa? Om du kan avvara de extra pengarna är Q90T:s uppgraderingar (nämligen One Connect-boxen) värda att spendera. Såvida du inte har siktet inställt på en sexig 85-tumsskärm. Prisskillnaden mellan Q90T och Q80T i den största konfigurationen är tusentals pund, inte hundratals pund. När det gäller de billigare Q70T- och Q60T-modellerna förlorar du full array-bakgrundsbelysning och lokal dimning – kompromisser som är ett tillräckligt stort slag mot QLED-kvaliteten för att utesluta dessa modeller från våra rekommendationer. Om du inte har något emot att leta utanför Samsung efter ett jämförbart alternativ till ett lägre pris, är TCL 6-serien ett bättre alternativ.

Även om testresultaten för Samsung Q80T QLED 4K TV är en blandad kompott jämfört med dessa modeller på lägre nivå, kommer den genomsnittliga tittaren inte att uppfatta bristerna. Naturligtvis skulle cinefiler förmodligen uppskatta en uppsättning med starkare noggrannhet, medan spelare bör leta efter något med kortare fördröjningstid; men för pris, ljusstyrka, uppskalningsalternativ, ljud och smarta funktioner skulle jag sätta Q80T på din korta lista.