Enkla regler för att hålla huden ung och strålande

I en perfekt värld skulle vi kunna äta så mycket vi vill, sitta uppe länge och titta på Netflix och ha en strålande, ungdomlig hud resten av våra dagar.

Din livsstil och kost påverkar ditt hår, dina naglar och din hud
Här i den verkliga världen måste vi tyvärr inse att vårt hår, vår hud och våra naglar kräver en hälsosam livsstil och mycket omvårdnad om vi vill behålla deras livskraft i många år framöver.

Den goda nyheten är att med en konsekvent holistisk rutin är det absolut möjligt att bromsa den naturliga åldringsprocessen och förlusten av kollagen som oundvikligen kommer med den. Förlusten av kollagen (kroppens viktigaste byggsten) är det som i slutändan leder till fina linjer, rynkor, tunnare hår, spröda naglar och andra ålderstecken.

Genom att förse din kropp med massor av naturliga godsaker, vatten, egenvård och mycket vila skapar du en hälsosam grund som gör att din kropp kan arbeta för dig istället för mot dig.

Om du gör en liten ansträngning för att finjustera din livsstil kan du bokstavligen se flera år yngre ut (och till och med förlänga ditt liv med flera år!).

När du kombinerar en näringsrik och balanserad kost med en praktisk hudvårdsrutin av hög kvalitet kommer du att bli förvånad över hur mycket yngre du ser ut och känner dig.

Det bästa av allt är att det faktiskt är ganska enkelt att komma igång, och det behöver inte vara tidskrävande, stressigt eller dyrt.

Här är några av de bästa anti-age-livsmedlen som du genast bör börja äta för att behålla en ungdomlig, strålande hud och glänsande hår.

1. MÖRKA BLADGRÖNSAKER

Mörka bladgrönsaker har en kraftfull anti-ageing effekt
Mörka bladgrönsaker som grönkål, spenat, mangold och rucola är några av de bästa anti-ageing power foods. Dessa näringsrika livsmedel innehåller få kalorier och lite fett, men är fullproppade med allt din hud behöver för att stråla från insidan och ut. Ju mörkare grön grönsak, desto bättre! Eftersom de flesta människor inte får i sig tillräckligt med grönt varje dag kan ett högkoncentrerat grönt pulver som detta Primal Greens superfoodpulver verkligen göra stor skillnad genom att öka dina antioxidant- och vitaminnivåer.

2. BLÅBÄR
Blåbär är ett bär som inte får missas i en anti-ageing-diet. Dessa bär är fullproppade med C-vitamin, ett viktigt vitamin för att förbättra cirkulationen, och massor av antioxidanter som hjälper till att bromsa åldringsprocessen. Blåbär är en utmärkt källa till kalium och kan minska uppblåsthet och vätskeretention.

3. AVOKADO
Avokado är full av E-vitamin och viktiga nyttiga fetter som ger näring och återfuktar huden inifrån. De ger dina hudceller en naturlig boost och hjälper dem att förnya sig snabbare, vilket ger ett ungdomligare utseende. Ännu bättre är att avokado är känt för att ge glansigare och starkare hår!

4. MÖRK CHOKLAD

Vem har sagt att choklad inte kan vara bra för dig?
Mörk choklad är en godbit som faktiskt kan bidra till att bibehålla ett strålande, hälsosamt utseende! Näringsämnena och antioxidanterna i ren mörk choklad (med minst 70 % kakao) kan hjälpa till att skydda huden mot solen, förbättra cirkulationen, minska hudinflammationer och frigöra välmående hjärnkemikalier för en ungdomlig, glad lyster!

5. KANNEL
Kanel är rik på antioxidanter och kan hjälpa till att läka din hud och ge den ett mer strålande utseende. Eftersom en långsammare åldringsprocess också bör innebära mer vitalitet och energi, kan en blandning av denna naturliga stimulant både stärka ditt immunförsvar och öka energinivåerna.

6. JUICE AV SYRLIGA KÖRSBÄR
Syrliga körsbär, förutom att vara uppfriskande och läckra, är en av de högsta naturliga källorna till antioxidanten som kallas polyfenoler. Dessa polyfenoler är kända för att förbättra hudens elasticitet och hjälpa till att förhindra slapphet.

7. SENAPSFRÖ
Om du inte har provat senapsfrön tidigare kan det vara dags att lägga till dem i din anti-ageing-rutin! Senapsfrön är en unik källa till näringsämnet selen, som är känt för sina kraftfulla antiinflammatoriska effekter. Senapsfrön är också rika på kalcium, E-vitamin, mangan, omega-3-fettsyror och järn, vilket gör dem till ett kraftpaket mot åldrande.

8. SÖTPOTATIS
Sötpotatis innehåller extremt mycket betakaroten, som bekämpar fria radikaler som skadar huden och orsakar rynkor och ålderstecken. Sötpotatis är också rik på C- och E-vitamin och innehåller hälsosamma vitaminer och mineraler som är viktiga för att hålla huden smidig, rynkfri och strålande.

9. RÖTT VIN

Med måtta kan rött vin vara bra för din hud och hjälpa ditt hjärta.
Rödvinsentusiaster kommer att bli glada över att höra att denna dryck är full av naturliga antioxidanter som kan gynna din hud och förebygga hjärtsjukdomar när den används måttligt. Ännu bättre är att röda druvor kan hjälpa till att förebygga de negativa effekterna av åldrande tack vare resveratrol som finns i huden.