Razer Naga Pro trådlös gamingmus recension

“Kan jag få fler [knappar], sir?”
När man tittar på Naga Pro skulle man inte tro att mycket har förändrats i musen. Med måtten 1,69 x 2,81 x 4,75 (HWD) och en vikt på 4,02 gram är den fortfarande mycket tung och bred, utformad för att lämna din hand platt för att ge dig bättre åtkomst till dess signaturknappar på sidan. Som med andra Naga-möss skapar ringfingerstödet på höger sida skickligt en tydlig guide för hur man håller musen och gör det lättare att flytta handen nedåt för att nå sidoknapparna utan att böja tummen på ett obehagligt sätt.

Tyvärr visar den i stort sett oförändrade formen sin ålder 2020. Naga Pros bas är ganska grund och gör inte mycket för att stödja din hand. Detta kan vara ett nödvändigt ont för att ge tummen utrymme att böja sig och nå, men det leder till dålig ergonomi och gör det lätt för handen att glida av baksidan. Det här är inte nödvändigtvis nya problem, men de sticker ut mer i en hårt konkurrensutsatt gamingmus-scen. Det hjälper verkligen inte att MMO-musens design överlag strider mot moderna designprioriteringar som lägre vikt och, i icke-sportmöss, bra ergonomiskt stöd.

Naga Pro har mellan nio och nitton knappar, beroende på vilken av de tre sidopanelerna du tänker använda. Oavsett vilket läge du använder har den sju ingångar på toppen: två klick, ett klickbart scrollhjul med två lutningsingångar och två DPI-cykelknappar i mittkolumnen. Som jag har sagt i tidigare recensioner är jag ett stort fan av tilt-ingångarna för scrollhjulet som Naga-serien har haft tidigare, eftersom de är bekväma och lättillgängliga.

En Elite MMO-mus som stannar i sitt spår
Naga Pro är en av, om inte den bästa MMO-musen vi har använt. Den har otroliga funktioner, erbjuder fantastisk prestanda och dess modularitet möjliggör en viss mångsidighet i hur du använder den. Med detta sagt gör dess äldre design, särskilt den platta formen, att den inte når upp till Razers “Ultimate”-mus och andra möss som är bäst i klassen, som Logitechs G502 Lightspeed. Med tanke på dess höga prislapp – 149,99 USD utan en trådlös laddningsdocka, 169,99 USD som en del av dockpaketet – är den bäst för personer som är säkra på att de vill ha ett överflöd av inmatningsalternativ direkt på sidan av musen.