Samsonite Winfield 2 Fashion 28″ Spinner recension

Design: En hip resväska med klaffskal
Vi la den här väskan i borstad polykarbonat i bagageutrymmet tillsammans med kylväskor och andra väskor och gav oss iväg på en tio timmar lång bilresa till en liten fiskeby som heter Puerto Peñasco i Mexiko. På vägen dit kunde vi höra hur vårt bagage kastades runt från vänster till höger när vi körde på de skumpiga vägarna i byn. Vi var oroliga för att det blanka skalet skulle repas när det rörde sig på grund av gropar och tjockt grus. Men trots allt studsande klarade sig vår väska oskadd. Det hårda skalet tål verkligen en del och ser fantastiskt ut i verkligheten.

Vi är inte heller de enda som har märkt det. När vi var i Mexiko kommenterade inte bara en utan flera personer hur snygg väskan var. Finishen gör verkligen att Samsonite Winfield 2 ser ut som ett bagage av hög kvalitet. På hotellet var herrn som lastade våra väskor på bagagevagnen särskilt imponerad av väskans utseende, vilket vi tog som ett gott tecken med tanke på hur många väskor han hanterar varje dag.

Men det var inte bara skalet som fick folk att bli gröna av avund. Samsonite Winfield 2 är utformad så att det inte finns något slösat utrymme. Vi kunde expandera väskan med en dragkedja, vilket gav oss några extra centimeter. Vi utnyttjade den här expansionsfunktionen fullt ut på vår resa till Mexiko; det gjorde att vi fick plats med mer än ett par skor och sandaler i resväskan, vilket var en nödvändighet på stranden. Det som är särskilt coolt med den expanderbara funktionen är att vi i de flesta fall kunde öppna väskan, packa den och sedan dra upp dragkedjan igen, komprimera våra kläder och få tillbaka väskan till dess ursprungliga bredd. Vi föreställer oss att den här funktionen också skulle vara ganska praktisk på affärsresor – särskilt när ditt schema kräver att du tar med dig både formella och avslappnade kläder.

Den expanderbara funktionen är praktisk, men Winfield 2 har också andra funktioner som gör det enkelt att packa för stranden. Inuti väskan hittade vi avdelare och fickor som gjorde att vi kunde hålla ordning på vår packning. Den övre delen av väskans insida är ett eget fack med dragkedja och det sitter bredvid en nätavdelare som rymmer flera par strumpor, t-shirts, underkläder eller i vårt fall baddräkter och täckjackor.

Detta höll våra kostymer och toalettartiklar på plats och skyddade våra ömtåliga smink- och schampoflaskor, även när vår väska kastades från resväska till rum och tillbaka in i resväskan igen. Den nedre halvan av väskan är ett öppet fack som är lämpligt för större föremål; vi tyckte att det fanns gott om plats för vårt överfyllda bagage. Vår resa var bara ett par dagar lång, men vi lyckades få plats med dubbelt så mycket kläder som vi behövde i väskan. Extrakläderna kom dock väl till pass med all sand och saltvatten.

Bärbarhet: Perfekt för att skjuta, dra eller lyfta
Väskans fyra multidirektionella hjul innebar att vi kunde skjuta väskan framför oss eller dra den bakåt. Det är en ganska häftig funktion som gav oss total kontroll över vart väskan tog vägen.

Väskan har också tre handtag, inklusive det teleskopiska huvudhandtaget, som var lätt att dra upp och fälla ihop med en hand. Vi kunde se hur den här funktionen skulle komma till nytta när man jonglerar med flera väskor på en flygplats. De andra två mjuka handtagen är placerade längs väskans båda sidor – perfekt för att lasta den i ett fordon eller på en bagagevagn. Vi blev glada när vi hörde att hotellpersonalen tyckte att vår väska var lika lätt att hantera som vi gjorde.

Det enda problemet vi kan se är att Samsonite Winfield 2 har ett hårt clamshell-ytterhölje, till skillnad från en vanlig resväska med mjuka sidor. Det skulle vara svårt att trycka in den här resväskan i ett utrymme som inte är utformat för att rymma den – t.ex. ett takfack – men å andra sidan är den här resväskan inte ett handbagage för flygbolag som är utformat för takfack. Den bör enkelt få plats i ett vanligt bagageutrymme eller baksätet, så det finns ingen anledning att förvänta sig att den ska vara formbar.

Ett enkelt ja.
Det är lätt att säga ja till Samsonite Winfield 2 Fashion 28″ Spinner, tack vare den högkvalitativa tillverkningen, den eleganta designen och det överkomliga priset. Det är en prisvärd väska som är attraktiv och lätt att manövrera. Du kanske kan hitta något billigare, men då får du kompromissa med kvaliteten för att spara några kronor.