Bose QuietComfort 35 II recension

“Människan är av naturen ett socialt djur”, sa Aristoteles, och det är fortfarande lika sant. Vi sms:ar, twittrar och skickar meddelanden till varandra – och vissa använder till och med smarta assistenter som Amazon Echo eller Google Home för att effektivisera sin kommunikation.

Men nu när vi pratar med våra högtalare, klockor och telefoner är det logiskt att vi också ska kunna prata med våra hörlurar. Det är tanken bakom Boses QuietComfort 35 IIs, den uppdaterade versionen av QuietComfort 35s som lanserades 2016.

Dessa nya hörlurar har en särskild knapp för att aktivera Google Assistant, som spelar musik, svarar på triviafrågor och läser upp aviseringar från din smartphone på ditt kommando.

Lägg därtill QC35 II:s utmärkta ljudkvalitet och brusreducering, så har du ett par hörlurar med breda användningsområden.

Assistant finns främst i Android-smartphones och är Googles motsvarighet till Apples Siri eller Amazons Alexa.

När QuietComfort 35 IIs har konfigurerats via Boses Connect-app – eller för Apple-användare, Bose-appen i kombination med Googles Assistant-app för iOS – ringer de när din telefon får ett nytt meddelande eller läser automatiskt upp kommande kalenderhändelser.

Ta emot ett textmeddelande eller annat online-meddelande och tryck på knappen på vänster sida av höljet för att få Google Assistant att läsa upp det. Därefter kan du svara med din röst. Det är ett praktiskt tillägg, särskilt under vintermånaderna: det är mycket enklare att svara på sms eller ringa med en knapptryckning än att fiska upp telefonen ur fickan, ta av sig handskarna och skriva ett snabbt meddelande med frusna fingrar.

Den kan för närvarande inte komma åt dina offline-medier eller ansluta till andra tjänster som Tidal eller Deezer (och om du använder iOS kunde vi inte strömma musik alls med assistenten).

Om du är ansluten till både en bärbar dator och en smartphone (QuietComfort 35 IIs har möjlighet att ansluta till två enheter samtidigt), upptäcker vi att om vi aktiverar Google Assistant för att läsa ett meddelande på vår telefon, startar vi också iTunes på vår MacBook.

Av någon anledning vägrar den också att läsa dina kontakters efternamn, så om du har flera personer med samma namn i din adressbok måste du ta reda på vem ditt meddelande kommer från.

Vi tror dock att Android-användare kommer att få ut mer av den här funktionen än Apple-användare. Synergin mellan dessa hörlurar och Android verkar bara smartare än med en iPhone.

Om du inte är intresserad av de smarta funktionerna kan du istället programmera knappen för att växla mellan hörlurarnas tre brusreduceringsnivåer (“låg”, “hög” eller “av”).

Precis som de ursprungliga QuietComfort 35 är nivån på brusreduceringen i dessa hörlurar imponerande.

Bose har alltid legat i framkant när det gäller att dämpa konstant muller eller brummande, och det gäller även här – mikrofonerna inuti och utanpå hörlurarna eliminerar effektivt allt irriterande bakgrundssnatteri.

QuietComfort 35 II är enormt effektiva på ett Ronseal-liknande sätt: den utmärkta brusreduceringen håller allt runt omkring dig tyst och de är exceptionellt bekväma. I dessa avseenden är de oöverträffade, och för många regelbundna långdistansresenärer kommer de att vara de viktigaste faktorerna.

Men dessa Bose-hörlurar är inte de mest välklingande i sitt slag, i synnerhet Sonys hörlurar erbjuder en liknande nivå av brusreducering och komfort med en extra dos av musikalitet. De har nu också stöd för Google Assistant.

Men om du är beredd att offra den sista lilla biten av ljudkvalitet till förmån för komfort är Bose QuietComfort 35 IIs de brusreducerande hörlurar du ska köpa.